Peter van de Wijngaart / Portfolio / Agenda / Blog / Links / Contact
       Blog


Open Art Fair
14 augustus 2010, 10.03u

In september is mijn werk te zien op de Open Art Fair in de Jaarbeurs in Utrecht. Hieronder het persbericht van de organisatie.

De Open Art Fair is een brede kunstbeurs met een nationale uitstraling, bedoeld voor alle kunstliefhebbers. Een breed scala aan hedendaagse kunstvormen, zoals schilder- en beeldhouwkunst, fotografie, glas en keramiek zijn er te zien en te koop. Het aanbod
van kunst op de beurs is breed en toegankelijk. De eerste edities werden door vele duizenden kunstliefhebbers bezocht. De organisatoren rekenen dit jaar wederom op grote publieke belangstelling.

De deelnemers zijn niet alleen afkomstig uit alle regio’s in Nederland, er doen ook verschillende buitenlandse galerieën mee, uit België, Engeland, Frankrijk, Spanje, Italië, Zuid Afrika, Rusland en Tsjechië. Een volledige lijst van deelnemende galerieën en de getoonde kunstenaars is te vinden op www.openartfair.nl.

Feestelijke opening
De officiële opening van de kunstbeurs zal op woensdag 8 september worden verricht door beeldhouwer Kees Verkade, van wie ook een grote expositie op de beurs te zien is. De openingsavond is voor alle ge&iiuml;nteresseerden toegankelijk, van 18.00 tot 22.00 uur. De officiële opening zal plaatsvinden op het Rietveld-terras omstreeks 19.30 uur.

Overzichtstentoonstelling Kees Verkade
Elk jaar zorgen de organisatoren van de beurs voor een bijzondere expositie, die een bezoek aan de beurs extra de moeite waard maakt. Dit jaar wordt een tentoonstelling van beeldhouwer Kees Verkade (1941) getoond, tevens lid van het Comité van Aanbeveling van de Open Art Fair.

Charity Night ten bate van "Because I’m a Girl" van Plan Nederland
Deze feestelijke avond wordt net als in 2009 georganiseerd in samenwerking met PLAN Nederland en heeft als doel geld in te zamelen voor de campagne "Because I’m a Girl". De opbrengst van de kaartverkoop van de avond komt geheel ten goede aan Plan Nederland en er zullen tevens loten worden verkocht á 5 euro, waarmee aantrekkelijke prijzen te winnen zijn. De trekking zal rond 21.00 uur worden uitgevoerd door een bekende Nederlander. De Charity Night wordt een ‘Ladies Night’, waarbij alle dames tussen 18.00 en 20.00 uur worden getrakteerd op een glas roze champagne om te klinken op het succes van de avond en het succes van de campagne "Because I’m a Girl". Het is de bedoeling dat de Charity Night tevens een ‘Meet and Greet the Artist’ wordt, waar de bezoekers de exposerende kunstenaars kunnen ontmoeten.

Rondleidingen
Tijdens de beurs worden dagelijks rondleidingen georganiseerd, waaraan geïnteresseerden gratis kunnen deelnemen. De rondleidingen worden verzorgd door enthousiaste en ervaren kunsthistorici. Aanmelden kan ter plaatse.

Organisatie
Initiatiefnemer en organisator van de Open Art Fair is Onderneming & Kunst. Erik Hermida, directeur van Onderneming & Kunst, was onder meer van 1992 tot 2001 organisator van de KunstRAI en is momenteel als organisator betrokken bij Art Laren, Realisme Amsterdam, Dutch Art Now in New York, Artantique in Utrecht en Meesterlijk - design en ambacht in Eindhoven.

Openingstijden
Woensdag 8 september 18.00 - 22.00 uur (Opening)
Donderdag 9 september 11.00 - 18.00 uur
Vrijdag 10 septermber 11.00 - 22.00 uur (Charity Night)
Zaterdag 11 september 11.00 - 18.00 uur
Zondag 12 september 11.00 - 18.00 uur